Leer-werkbedrijf De Bolder

Locatie

Leer-werkbedrijf De Bolder is gelegen aan de Reijer Keijserstraat in Den Burg

Producten

Samen met ILoveTexel werkt De Bolder aan een duurzame Texelse souvenirlijn

De Bolder ontvangt geen publiek

De Bolder is een werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Een echt bedrijf

Leer-werkbedrijf De Bolder begeleidt Texelaars met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan. Met als doel: geen Texelaar valt buiten de boot! In het eigen productiebedrijf worden bijvoorbeeld ondervloerplaten gemaakt en er is een grote wasserette waar een groot deel van de Texelse was gedraaid wordt. Een behoorlijk deel van de werknemers is gedetacheerd bij een Texels bedrijf of instelling. De buitendienst medewerkers verrichten veel werk voor de gemeente Texel, je ziet ze overal op het eiland.

De Bolder legt zich onder andere toe op het (weer) arbeidsfit maken van mensen die vanuit de bijstand weer willen werken en deelnemen. Het productiebedrijf is een beschutte, tijdelijke werkervaringsplaats.

De Bolder en ILoveTexel

ILoveTexel werkt samen met leerwerkbedrijf De Bolder om een zo groot mogelijk deel van de souvenirs lokaal te produceren en te bewerken. Zo maken de medewerkers de ILoveTexel garnalen netjes maar ook de kaas- brood- en borrelplanken.

Zo zorgen we er samen voor dat productiewerk van De Bolder zichtbaar en tastbaar wordt in de eigen omgeving en maken we een duurzamer Texels souvenir. Daarbij kijken we continu verder naar uitbreiding van het assortiment en de werkzaamheden.

Best verkochte Texelse producten:

In de werkplaats

Leer- werkbedrijf De Bolder

Leer-werkbedrijf De Bolder levert een passende, waardevolle en duurzame bijdrage aan trajecten van Texelaars die het niet lukt om op eigen kracht invulling te geven aan de wens tot (een vorm van) arbeidsmatige deelname aan de samenleving.

Zij doen er alles aan om deze Texelaars te begeleiden naar een passende en – zo veel mogelijk – vaste werkplek. Daarom zijn ze altijd in gesprek met ondernemers en instellingen. Dat doen ze in opdracht van het Rijk en als onderdeel van de gemeente Texel.