Quelderhuys opent deuren

Quelderhuys opent deuren

Quelderhuys, een uniek Texels concept samen met I Love Texel
15 juli 2021 opent het Quelderhuys in De Cocksdorp haar deuren. Een uniek concept voor Texel waar gebruik wordt gemaakt van lokaal geteeld voedsel en waar nieuwe waarde wordt gegeven aan overtallige producten die anders in de reststroom terecht zouden komen. Voor I Love Texel is hier ook de grootkeuken voor de groothandel in lokale producten gevestigd. Zo tillen we samenwerking naar het volgende niveau.

Door de combinatie van daghoreca en verswinkel kun je bij het Quelderhuys terecht voor een heerlijke koffie met eerlijk gebak maar ook voor een in huis bereide take away maaltijd of een vers pakket om zelf thuis klaar te maken.

Basis voor alle gerechten van het Quelderhuys is vegetarisch, vlees is er als keuze ter aanvulling van de maaltijd. En altijd lokaal, duurzaam en eerlijk vlees zoals van de nabijgelegen hoeve Axel.

De bijzondere naam is afkomstig uit de oorsprong van de kwelder. Zoals de kwelder onder invloed van het getij door afzettingen uit het water is ontstaan op de grens van land en zee dankt het Quelderhuys zijn bestaan aan de eilandproducten die op de stroom van de seizoenen geleverd worden.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *